ROD forum

Forum gildy Ve jmenu rodu
Právě je duben 18th, 2025, 5:39 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tek Tek Tek Tekno
PříspěvekNapsal: říjen 23rd, 2008, 12:45 pm 
Guildmaster
pure posthunter
pure posthunter

Images: 128
Jakub Bohem píše:
uz řekl froid (neprimo) je to prave ten nejzakladnejsi pud(sexualita) co lidstvo pohani kupredu

Od Freudovské psychologie se už dávno upouští, zrovna ne ve všem měl pravdu. Nemyslím, že třeba objev penicilinu byl důsledkem Flemingova sexuálního (ne)uspokojení. Ale pohled na trpící lidi nakažené infekcí.

PříspěvekNapsal: říjen 23rd, 2008, 1:04 pm 
Guildmaster
pure posthunter
pure posthunter

whiwihoo píše:
Štěstí je neuvěřitelně subjektivní. Co je vlastně štěstí, víte to někdo? Vám nakloněná náhoda, kdy padnou čísla, které jste tipovali ve sportce?

Nebo štěstí jako příjemný pocit - radost z něčeho? V tomto případě je to značně ošemetné - mnoha lidem takový pocit štěstí přináší možnost ubližovat jiným. Já se přiznávám, že jsem neuvěřitelně škodolibej a když vidím cizí lidi v průseru ( ne život ohrožujícím) dost často se jim místo nabídnutí pomoci zasměju - mám pocit štěstí, že se něco takového nestalo mně.

Tohle se taky nedá použít :P

Jistě že se dá :oP Není štěstí jako štěstí. Štěstí jako náhoda opravdu nebylo popisované v citátu. Spíš jsem to pochopila tak, jako pocit spokojenosti se svým životem. Právě jsi svým postem dokázal, že i ty hledáš spokojenej život :mrgreen: . Nechceš, aby se ti stalo něco špatného, proto máš radost, že se to stalo někomu jinému. I sebevrah páchá sebevraždu, aby se mu ulevilo (měl větší štěstí), ne aby si záměrně ublížil.

PříspěvekNapsal: říjen 24th, 2008, 4:28 pm 
pure posthunter
pure posthunter

Images: 11
Atalia píše:
Dalajlama píše:
Ať už člověk věří v náboženství či nikoliv, ať už člověk věří v to či ono náboženství, hlavním cílem našeho života je štěstí
Co si o tom myslíte? Když vynechám emaře :oP tak bych řekla, že snad nikdo netouží po utrpení

Emaři se řežou aby psychyckou bolest změnili ve fyzickou...oni to chápou jako větší štěstí. Nevim, neznám žádný emo...jen se tak domnívám.
Nedavno sme psali slohovku s tématem jak vidím sám sebe a pohled do budousnosti. Neni to jednoduchý něco o sobě objektyvně napsat. Člověk se snaží vložit i zápory povahy aby nevypadal jako namyšlenec. No to sem trochu odbočil o tématu. Pohled do budoucna v 17 teda nemám vůbec jasnej. Napsal sem, že bych chtěl mít jednou rodinu, auto, barák a dobrou práci. Prostě spokojeně žít... tohle je štěstí? V každym případě je tahle debata na mě na moc visoký úrovni...

PříspěvekNapsal: říjen 24th, 2008, 8:30 pm 
Poslední mohykan - Dark Lord site admin - Guildovní uchyl-miku fan-OTAKU
fórum mu říká pane
fórum mu říká pane

Images: 407
povolani: elektrikar ale jinak vampire
teda a debata nad tim jestli si někdo holi koule nebo pipinu je na tvy urovni tak tos to daleko nedotah kamarade :P

Nejlepším strojem na světě je vagina. Dá se nastartovat jedním prstem. Má schopnost samomazání. Může se v ní pohybovat jakýkoliv píst. Sama si umí vyměnit olej vždy po čtyřech týdnech. Jediná nevýhoda je, že řídící jednotka je tak zatraceně nespolehlivá....(Tohle prohlásil v roce 1912 doktor Hermann Otto Kloepneckler, význačný rakouský gynekolog)

PříspěvekNapsal: říjen 25th, 2008, 12:43 am 
začíná se rozjíždět
začíná se rozjíždět

Jakub Bohem píše:
...........

Ted se projevil ten pravej :lol:

Pizzi-Wampirus
Genessis-Magikus

PříspěvekNapsal: říjen 25th, 2008, 11:02 am 
pure posthunter
pure posthunter

povolani: Vampír - Mág - Klerik - to ostatní
Ati, ted si nejsem jistej a nechce se mi to zjistovat ctenim tech x postu zpet - ale ja reaguju na to, jestli je mozne aby lidi mohli vedle sebe zit v klidu a miru - rikam ze s Dalajlamovou filozofii o stesti nikoliv. Spousta lidi proste sve stesti vidi v utrpeni jinych. Ja se spokojim jen s tim, ze ho vidim, ale jsou i taci, kterym to nestaci a to utrpeni musi zpusobovat.

Jinak si nemyslim, ze by Freud byl az tak uplne vedle. Ovsem clovek do toho musi uvazovat i genetiku. Nekde jsem cetl takovou zajimavou uvahu na tema geny a nomy. Vyplynulo z toho neco ve stylu, ze smyslem nasi existence je opravdu jen zit a kombinovat nasi genetickou vybavu za ucelem vytvoreni jedincu schopnych prezit a dale kombinovat. Cíl této snahy? Co já vím, možná něco jako Quisatz-Haderach (viz. Duna - člověk jež překlene prostor i čas. ), což by pří teorii, že i vesmír umírá a rodí se v cyklech nebylo až tak mimo mísu. Berte to tak, že se prostě svým bytím snažíme dospět k bytosti schopné překonat smrštění vesmíru a času a případně způsobit opětovné nastartování rozpínání :) To, že jsem se naučili myslet může, ale nemusí být jen vedlejším produktem, možná dokonce i slepou uličkou ve vývoji genů.

Jestli to někdo pochopí, má u mě plus. ( Tím myslím pochopit, co jsem myslel já, ne s tím souhlasit. )

PříspěvekNapsal: říjen 25th, 2008, 9:27 pm 
Poslední mohykan - Dark Lord site admin - Guildovní uchyl-miku fan-OTAKU
fórum mu říká pane
fórum mu říká pane

Images: 407
povolani: elektrikar ale jinak vampire
ja to chapu pro ty na ktere je tato debata na vysoke urovni MILUJTE SE A MNOZTE SE !!!!! :P

Nejlepším strojem na světě je vagina. Dá se nastartovat jedním prstem. Má schopnost samomazání. Může se v ní pohybovat jakýkoliv píst. Sama si umí vyměnit olej vždy po čtyřech týdnech. Jediná nevýhoda je, že řídící jednotka je tak zatraceně nespolehlivá....(Tohle prohlásil v roce 1912 doktor Hermann Otto Kloepneckler, význačný rakouský gynekolog)

PříspěvekNapsal: říjen 25th, 2008, 10:02 pm 
stává se posthunterem
stává se posthunterem

Images: 1
povolani: necromancer
No nevim, moc chytrej z toho nejsem ..to bude tim, ze krom jmena Freud mi to skoro nic nerika ... Nietzsche je podle me zajimavejsi.
Kazdopadne, vcera jsem s kamosem prozil velice zajimavou diskuzi diky psylocybinu na tema paralelnich svetu a alternativni reality... taky sme se shodli ze by bylo zajimavy prezit apokalypsu a zit v post-apokalyptickym svete -no netouzite po tom taky? Vubec velice zajimava noc prosezena na hrbitove, skoda ze sme pak museli utikat pred hlidacema.
Co rikate na to, ze clovek tak jak ho dneska zname, je finalni cil veskery evoluce na nasi planete a jako posledni evolucni bod ma zachovat rovnovahu tim, ze svet "znici"? da se to prirovnat k - "stare dava vzniknout novemu" anebo "vsechno jednou konci aby tok veci pokracoval dale" , jestli mi rozumite. Je to jakoby nase planeta stala na konci svojeho zivota - a lidska rasa je neco jako planetarni smrtelna choroba... jasny kdybych misto reci na foru radsi hral bylo by to asi lepsi, ale nechce se mi u toho vysedavat tak doufam ze nikomu nevadi, ze sem pisu a ve hre se neukazu :)

PříspěvekNapsal: říjen 26th, 2008, 1:02 am 
pure posthunter
pure posthunter

Jakub Bohem píše:
teda a debata nad tim jestli si někdo holi koule nebo pipinu je na tvy urovni tak tos to daleko nedotah kamarade :P

Stane se, někdo holt myslí na paralerní vesmíry a někdo na koule a pipinky. Je to prostě tak, ale anatomie je přeci taky zajímavá věda ne? Sem moc línej na to aby mě neco zajimalo. Nevim co psát, ale chci něco napsat.
Probírat otázku lidstva a jeho budoucnost nemá cenu, nikdy nevíte co bude zítra můžete jen snít a ve snech hledat útěchu. Když se vám vaše sny vyplní je to to konečný štěstí, ale oni se najdou další sny... a když ne je to konec, proč žít bez snů a visokejch cílů? Proč se držet při zemi když vaše mysl létá? Puste si muziku, dejte si pivo, přitulte se k partnerovi a nemyslete na to co bude ale na to co je. Nemyslete jen sněte...už píšu nějaký hlody tak toho radši nechám a pudu snít :-) o lepším zítřku? To asi ne, spíš o holkách, chlastu a dalších malichernostech života...

PříspěvekNapsal: říjen 26th, 2008, 1:04 am 
pure posthunter
pure posthunter

povolani: Vampír - Mág - Klerik - to ostatní
Myslím, že nás přeceňuješ. Lidstvo zničí tak maximálně samo sebe. Vyhyne coby další živočišný druh, který se nepřizpůsobil. Něco jako dinosauři - ti byli taky moc velcí a nároční na zdroje, nedokázali přežít s málem. Jejich katastrofa měla jimi nezaviněné příčiny, lidé si jí při současném vývoji způsobí sami.

Částečně máš pravdu - uvolníme místo novým :). Ale ne zcela novým - planeta i život na ní zůstane. My konečně přestaneme překážet těm, kteří tu s námi už jsou a mají mnohem lepší naději přežít - rychleji se množí, přizpůsobují a spokojí se s čímkoliv. Hmyz, něktěří hlodavci a především bakterie.

Tento svět i život na něm přetrvá a bude pokračovat dokud ho nepohltí rozpínající se Slunce.

PříspěvekNapsal: říjen 26th, 2008, 8:12 am 
stává se posthunterem
stává se posthunterem

Images: 1
povolani: necromancer
Vanco myslim ze na to myslime taky :) Ale je tolik moznosti o cem premejslet, nebo jen tolik moznosti co jak muze bejt, ze je to proste nekonecnej zdroj zabavy a clovek muze i prijit na neco z ceho se mu pak zije lip. Nejenom ze "svetskejch" radosti je clovek ziv ... mozek je uzasnej mechanismus tak proc ho nevyuzivat na plno - jen tak pro zajimavost bezne pouzivame jen maly procentu mozku, zbytek lezi ladem bez vyuziti .. nicmene dneska uz ho umime aktivovat na vic procent a objevit "nova" mista a moznosti tam daleko v hlave ale o tom vic nekdy jindy nechci furt o jednom a tom samym.. tim nerikam ze s tebou nesouhlasim, kdyz hlasas "Puste si muziku, dejte si pivo, přitulte se k partnerovi a nemyslete na to co bude ale na to co je." Ja osobne bych se neuveritelne rekl bych az masakralne nudil kdybych neresil veci s hlubsim smyslem ale jenom ty malichernosti jak rikas..

PříspěvekNapsal: říjen 27th, 2008, 2:57 am 
Nevrlý Pražák
zaslouží si pozornost admina
zaslouží si pozornost admina

Atalia píše:
Jakub Bohem píše:
tim je se rozmnozit a chcipnout nic vic clovek hledat nemusi

Brát to z hlediska biologie je dost omezený. Vzhledem k tomu, že máš mozek a během svého života můžeš dělat různé věci, různá rozhodnutí. Tak proč to nevyužít pro nějaký cíl?

Brat to z jinyho hlediska nez biologickyho je irelevantni. Mozek maj i zvirata a delat rozhodnuti zni sice hezky, ale delame co delame a hledat v tom nakej vyssi cil a dobro aby nam bylo lip je asi stejny jako vira v boha. Neda se rict ze je to uplnej nesmysl a uplne to zavrhnout, ale na druhou stranu si dobre uvedomujeme, ze se hlavne obelhavame a verime cemu verit chceme. Vyssi dobro neexistuje a smysl zivota je jen snaha dokazat si, ze nemam duvod se hned zabit.
Souhlasim s Jakubem, sme tu proto abysme predali svoje geny dal a to ze hledame vyssi cile, bohy a snazime se ospravedlnit svoji existenci na tom nic nezmeni.

PříspěvekNapsal: říjen 28th, 2008, 9:31 pm 
Guildmaster
pure posthunter
pure posthunter

whiwihoo píše:
Spousta lidi proste sve stesti vidi v utrpeni jinych.

Podle mého kdokoliv hledá štěstí v utrpení ostatních, tak jen protože je sám nešťastnej. Jinak by to nedělal. Neměl by důvod.

Edit: Když už tu vedeme tak hlubokomyslné myšlenky :oP ... nepřijde vám zvláštní, že Karloss vždy logne na pět min, pozdraví a odejde? 8)

PříspěvekNapsal: říjen 28th, 2008, 10:39 pm 
pure posthunter
pure posthunter

Stane se... Ati si paranoidní :oP nebo já sem až moc důvěřivej?

PříspěvekNapsal: říjen 29th, 2008, 9:07 pm 
Guildmaster
pure posthunter
pure posthunter

Ne, to neříkám, že je to špatný, když logne na pět minut. Ale zvědavost mi nedá spát, proč je to jen na takovou chvilku. Záhadník...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]